KOIRAJUMPPARI LOTTA

Kehonhallintaa vakaalta pohjalta

Miksi koiran kehonhallintaa kannattaa harjoittaa?

Jumppaharjoittelu hyödyttää ihan jokaista koiraa.

Ihmisten maailmassa on paljon elementtejä, joiden takia koirien täytyy mukauttaa liikkumistaan (esim. rajatut tilat, liukkaat lattiat, korkeat huonekalut, portaat, talutushihnat, matkustaminen). Erilaisissa harrastuslajeissa koirilta edellytetään lisäksi tietynlaisia liikesuorituksia, joihin usein vielä liittyy korkea vire, nopeus ja suuret toistomäärät.

Helppoa jumppaharjoittelua varten tarjoan monipuolisia verkkokursseja. Kehonhallinnan starttikurssi ja Vetreä vanhus -verkkokurssi on suunniteltu madaltamaan kynnystä jumppataitojen rakentamiseen ja säännöllisen harjoittelun aloittamiseen. Selkeiden opetusvideoiden ja kirjallisten harjoitusohjeiden lisäksi kursseihin sisältyy mahdollisuus pyytää palautetta omista treeneistä. Saat siis sekä omaan tahtiin suoritettavan kurssin että halutessasi yksilöllistä ohjausta.

Tutustu Koirajumpparin verkkokursseihin!

Eikö eläin luonnostaan osaa käyttää kehoaan optimaalisesti?

Raajojen ja rangan luonnolliset ja symmetriset linjaukset ovat olennainen edellytys lihastasapainon kehitykselle, puhtaille liikeradoille ja lihasten oikea-aikaiselle aktivoitumiselle. Ne eivät välttämättä tule luonnostaan, sillä niin ihmisillä kuin koirillakin on kehossa toispuoleisuuksia ja opittuja asentovirheitä, jotka kertautuessaan tuottavat virheellisiä liikeratoja ja kuormittavat lihaksia ja niveliä epätasapainoisesti.

Koira ei osaa tietoisesti ajatella, missä järjestyksessä lihakset kuuluisi kulloinkin aktivoida, vaan se turvautuu ensisijaisesti vahvimpiin lihaksiinsa ja totuttuihin liikemalleihin. Se ei myöskään pysty ennakoimaan liiallisen tai toispuoleisen kuormituksen pitkäaikaisvaikutuksia, jotka voivat alkaa vaivata vasta vuosien jälkeen. Täydelliset luustokuvaustulokset, lihaksikas ulkomuoto, vapaana lenkkeily tai säännöllinen hieronta eivät paikkaa kehonhallinnan puutteita, vaikka hyviä asioita ovatkin.

Tehokas liike alkaa hyvästä asennosta!

Siksi koen, että on reilua ja eettistä opettaa koiraa aktiivisesti löytämään ja ylläpitämään tasapainoiset asennot ja perusliikeradat ENNEN kuin aletaan opetella temppuja, treenata lajitaitoja tai lisätä kuormitusta – eikä vasta sitten, kun ketjun heikoin lenkki pettää. Jokainen vamma nimittäin suurentaa tulevien vammojen riskiä entisestään. Vahinkoja voi aina sattua, mutta vahva keho myös kuntoutuu nopeammin. Ja kuinka korvaamaton etu kuntoutuvalle koiralle onkaan se, että jumppaaminen on jo tuttua, eikä kipeänä tarvitse opetella täysin uusia taitoja.

Vakaalta pohjalta rakennettu kehonhallinta valaa koiraan itseluottamusta, jota on ilo katsella! 

Tutustu Koirajumpparin kurssitarjontaan!